سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهبردهای مفید و سازگارانه :

1-     آرام سازی

2-     مدیریت زمان

3-     رفتار قاطعانه

4-     حل مسئله

5-     مقابله با افکارغیرمنطقی

6-     تغذیه

7-     ورزش

راهکارهای غیرمفید و غیرسازگارانه :

1-     مصرف الکل وسیگار و سایر مواد

2-     خیال بافی

3-     تحریف واقیت و انکار مکرر واقعیت

برخی افکار غیرمنطقی :

ادامه مطلب...


تاریخ : یکشنبه 93/8/18 | 8:36 صبح | نویسنده : محمد مراد خوش اخلاق | نظر

فشار روانی یک رویداد محیطی یا روانی چالش برانگیز است که توان ما برای مقابله و روبرو شدن را میطلبد .از دیدگاه سلیه (1983) هرگاه جاندار برای مدت طولانی در معرض محرک تنش زا قرار بگیرد ، علایم انطباق عمومی پدیدار می شود .

زمانی که جاندار به ناگهان در معرض محرک هایی قرار میگیرد که در برابر آنها انطباق نیافته است ، واکنش هشدار رخ می دهد .ضربان قلب افزایش یافته و هورمونها آزاد می شوند که این تغییرات بدن را برای ستیز و یا گریز آماده می سازند .

اگر جاندار قادر به فرار یا نابودی آن محرک نباشد ، وارد مرحله دوم یعنی مقاومت می شود . در این مرحله ، ذخیره های چربی و پروتئین تبدیل به قند می شوند تا انرژی و نیروی اضافی برای کنار آمدن فراهم آید . در طی این مرحله به نظر می رسد که جاندار با فشار روانی درگیر شده و به کارکرد بهنجار قبلی خود باز می گردد .

اگر جاندار سعی کند از تمامی منابع خود استفاده کند ، مقاومت در برابر سایر محرکهای تنش زا کاهش می یابد و جان دار آسیب پذیر تر میشود . اگر مقاومت از بین برود و محرک همچنان ادامه می یابد جان دار دچار فرسودگی می شود . بیماری و نهایتا" مرگ از عواقب فرسودگی است .

تاثیرات فشار روانی

وقتی فرد با فشار روانی روبرو می شود ، ابتدا کورتیزول از غده فوق کلیوی ترشح شده و او را برای مقابله و صبوری آماده می کند . ولی در صورت وجود فشارهای متعدد و ترشح زیاد کورتیزول ، ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا کاهش می یابد . فشار خون بالا ، حمله قلبی ، زخم معده ، تنگی نفس و

افزایش آمادگی ابتلا به سرطان از جمله مشکلاتی هستند که می توانند نتیجه استرس باشند . تب خال و زونا بیماریهای ویروسی هستند که به دنبال استرس و کاهش مقاومت بدن رخ میدهند .

 

 

 

استرس می تواند علائم روانی و رفتاری ایجاد کند . اظطراب ، خشم ، احساس گناه ،افسردگی ، سردرگمی ، دشواری تمرکز و مشکلات خواب علایم روانی هستند . رعشه ، قدم زدن ، گره کردن انگشتان و خشک شدن از جمله علایم رفتاری هستند .

فشار روانی خوب و فشار روانی بد

فشار روانی همیشه بد و نامطلوب نیست .انسان برای زنده ماندن ، رشد و تعالی ،احتیاج به تغییر و وجود محرک دارد . محرک انگیزه حرکت است . عضله ای که استفاده نشود تحلیل یافته و ضعیف می شود .یکنواختی باعث کسالت و بی تجربه گی خواهد شد . رویاروئی و غلبه بر محرکهای تنش زا باعث آسیب پذیری کمتر در برابر فشارهای بعدی می شود .

هنگامی که محرک های تنش زا بر توانائی فرد غلبه کند یا آنکه انسان از برانگیختگی ایجادشده به نحو درستی استفاده نکند ، فشار روانی بد رخ می دهد.

خوب بودن یا بد بودن فشار روانی بستگی به چند عامل دارد که عبارتند از : ویژگیهای محرک های تنش زا ، ویژگیهای شخصی ،راهبردهای مقابله ای .

ویژگی های محرک تنش زا :

1-     مهار- وقتی هیچگونه مهاری بر محرک نداشته باشیم آسیب بیشتری وارد می شود .

2-     قابل پیش بینی بودن - در صورت پیش بینی محرک ، خود را برای مقابله آماده می کنیم .

3-     حمایت اجتماعی - اگر محرک ، حمایت اجتماعی را از بین ببرد آسیب رسان تر خواهد بود .

4-     خود انگاره - اگر محرک، تصویری را که ازخودمان در ذهن داریم مخدوش کند آسیب بیشتری وارد می شود .

5-     تغییرات - هر چه محرک، تغییر بیشتری در ما ایجاد کند استرس شدید تر است .

6-     وجود همزمان چند محرک –اگر چند محرک تنش زا با هم وارد شوند ما را پریشان تر می کنند.

7-     تجربه قبلی محرک   - اگر قبلا با محرک مشابه به درستی کنار آمده باشیم آسیب کمتری خواهیم دید .

 

 

 

ویژگی های شخصی :

1-     مهارت ها   - توانائی و مهارت فرد باعث غلبه بر مشکل خواهد شد .

2-     عوامل ارثی – برخی افراد ذاتاً توان جسمی و روانی بیشتری دارند و برخی دیگر نسبت به محرک ها حساس ترند .مثلا ترس خون و تزرق و جراحت می تواند ارثی باشد .

3-     شخصیت - نا شکیبائی ، رقابت جوئی ، عدم توجه به ظرفیت جسمی و روانی ،خصومت ،نظم افراطی و کمال طلبی از عواملی هستند که فرد را دچار پریشانی می کنند .

افراد سرسخت دربرابر فشار روانی ویژگی های ذیل  را دارا هستند :

1-     مبارزه ی کمتر با جنبه های منفی خود و زندگی.

2-     برخورداری از عزت نفس بالا.

3-     تأکید بیشتر بر رویدادهای مثبت تا منفی.

4-     اهمیت دادن به مشکلات از طریق مواجه فعال و تلاش در جهت حل آن.

5-     اعتقاد به اینکه موفقیت نتیجه اعمالشان است نه شانس.

6-     اعتقاد به اینکه شکست ها موقتی است و می توان آن را مهار کرد .

7-     وجود نظام ارزشی صریح و روشن و معنا داربودن زندگی.

8-     مهارت اجتماعی و توانائی جلب حمایت.

فنون کنار آمدن با محرک ها

1-     فنون وسیله ای یا وسیله مدار : که هدفش به حد اقل رساندن یا برطرف کردن محرک های تنش زا از طریق کوشش شخص است .

2-     فنون هیجان مدار : که هدف آن کاهش پریشانی عاطفی  و هیجانات نا مطلوب ناشی از محرک تنش زا است .

اگر این دو روش بتوانند به یکدیگر کمک کنند نتیجه مطلوب تر خواهد بود ، مثلاً با کاهش اظطراب تمرکز افزایش یافته و نتیجه آزمون مطلوب تر خواهد بود .

 

 




تاریخ : یکشنبه 93/8/18 | 8:34 صبح | نویسنده : محمد مراد خوش اخلاق | نظر

"

بررسی علمی معلولیت سالهاست مورد توجه محققین و کارشناسان امور روانی اجتماعی قرار گرفته است . متخصصین رشته های مختلف خاصه روانشناسان ، جامعه شناسان هر یک از زوایای مختلف ، به این مشکل اجتماعی نگریسته و سعی نموده اند تا در ریشه یابی این بیماری دشوار که بهداشت روانی خانواده ها و در مفهوم وسیع تر اجتماع را مورد تهدید قرار داده کمک های ارزنده ای بنمایند.

از ادوار گذشته تاریخ تا کنون معلولین و امور مربوط به آنان چه از نظر شناخت موجودیت معلولین و چه از نظر روابط فی مابین اجتماع و معلولین همیشه به عنوان یک مسئله دشوار وجود داشته است که بین تکامل اجتماعی و علمی بشر با وضع اجتماعی معلولین رابطه ثابتی وجود نداشته است.

در دین اسلام رسیدگی به وضع این قبیل مردم به عنوان یک وظیفه برای مسلمین توصیه شده است . چنانچه پیغمبر اکرم (ص) فرمودند: و من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا . اگر کسی یک فرد را نجات دهد مثل این است که تمام بشریت را نجات داده است (سوره مائده ، آیه 32).

در دنیای امروز کارکردن و برخورداری از حداقل امکانات اجتماعی، اقتصادی با توجه به جامعه مورد نظر حق مسلم قانونی و بدون چون و چرای هر فرد می باشد.

بررسی زندگی معلولان ، همواره عدم رشد عدالت اجتماعی و نیز رشد فکری انسانها را در طول تاریخ نشان داده است. در دوره های مختلف  به گونه های مختلف با معلولین برخورد گردیده است .

در حال حاضر دیدگاه فعلی در جهان مبتنی بر یکپارچه سازی خدمات برای معلولین می باشد.لذا چگونگی نگرش جامعه در مورد معلولین در طرز برخورد با آنان و ارائه خدمات دارای نقش مؤثری است.

در هیچ دورانی مانند عصرحاضر ، جوامع با مشکلات ، مسائل موجود در رابطه با معلولین و آثار سوء ناشی از عدم چاره جوئی نیازهای این افراد روبرو نبوده اند . آمار نشان می دهد که هر ساله بر تعداد معلولین افزوده می شود و خطر از هم پاشیدگی خانواده هی آسیب دیده و یأس و سر خوردگی بر بسیاری از این معلولین سایع افکنده است . بنابر تخمین سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینکه 10% جمعیت کره زمین دچار معلولیت می باشند. چنانچه این ملاک را در مورد ایران بپذیریم حدود تقریبی معلولین ایران بالغ بر هفت ملیون نفر می باشد و این رقم به منابع پزشکی ، اجتماعی و توانبخشی را هشدار می دهد.

معلولیت از نظر اقتصادی ، اجتماعی و عاطفی خسارت های قابل توجهی بر معلولین ، خانواده هایشان و بطور وسیع تری بر جامعه وارد می نمایند. سنگینی بار مسئولیت بطور نامناسبی بر دوش کسانی است که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند. بررسی های بعمل آمده نشان می دهد که 75% جمعیت معلولین ، در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.

پیمان نامه جهانی حقوق کودک که برای دفاع از همه کودکان توسط سازمان ملل تهیه و تصویب شده و دولت ها را نسبت به تأمین این حقوق مکلف ساخته است. در ماده 23 این پیمان نامه آمده است : دولت های عضو ، اذعان می دارند : کودکی که از لحاظ جسمی یا ذهنی معلول است ، باید از یک زندگی کامل و شرافتمندانه و شرایطی که منزلت ، رشد ، اتکاء به نفس و مشارکت مؤثر اورا در جامعه فراهم سازد، برخوردار باشد.

رشد روز افزون جمعیت و صنعت و تکنولوژی و پیچیدگی جوامع ، مشکلاتی را برای انسان ها بوجود می آورد که ایجاب می کند افراد تربیت یافته به کمک افراد مشکل دار بشتابند.

رعایت اصل مساوات بین انسانها که مکتب انسان پرور اسلام بر آن تأکید فراوان دارد و پیامبر بزرگوار اسلام ندای " الناس فی الاسلام سوا" را به مثابه شالوده و زیر بنای فکری عقیدتی مکتب اسلام سر می دهند، زمانی می تواند تحقق یابد که زمینه برخورداری مساوی نه مشابه از مواهب و نعمت های الهی، امکانات و تسهیلات مختلف جامعه برای کلیه افراد علیرغم تفاوت ها و به فرا خور ویژگی های خاص جسمی و ذهنی ، روانی و اجتماعی آنان فراهم گردد، و تنها در این صورت است که می توانیم اعلام کنیم که هم انسانها با هم برابرند و از حقوق یکسان برخوردارند . زیرا خداوند همه را در عین خلقت خاص، مساوی آفرید. و تنها معیار ارزشها نزد خالق انسان ها تقوی است و بس ، و تقوی نیز کسب کردنی است . حقیقت آن است که رشد فرهنگ و اعتلای ارزش های هر ملتی بستگی به میزان توجه آنها به حقوق همه افراد جامعه بطور اعم و افراد استثنائی بطور اخص دارد.معلولان اغلب از اساسی ترین موقعیت های آموزشی محروم بوده و مشاغل بی اهمیت با دستمزد بسیار پائین به آنها محول می گردد. موانع فیزیکی آنها را از ورود به ساختمان ها و وسایل حمل و نقل عمومی محروم نموده و نگرش اجتماعی نسبت به این گروه آنها را از زندگی فرهنگی و روابط عادی اجتماعی دور می دارد . امروزه در کشور های مختلف برنامه های متعددی برای جلوگیری از معلولیت ، اجتماعی و اقتصادی در دست اجرا است . یکی از اهداف اساسی این برنامه ها برخورداری مساوی معلولان از مزایا و پیشرفت های اجتماعی است ، که مربوط به تمام کشورها صرف نظر از درجه توسعه یافتگی آنها می شود. برای اطمینان از شرکت این گروه در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی باید سعی در شناسائی و رفع موانع اجتماعی و فیزیکی که مانع استفاده آنها از خدمات اجتماعی می گردد نمود. جمعیت هر کشور بزرگترین ثروت و منبع قدرت سیاسی و اقتصادی است . هرجامعه همان طور که برای سرو سامان دادن و استفاده مطلوب از منابع طبیعی و مادی خود برنامه ریزی می کند برای پرورش جمعیت خود و استفاده از توان جسمی و روحی آن نیز باید برنامه ای مدون داشته باشد.

کیفیت زندگی متضمن تحقق نیازهای اساسی مانند : مسکن ،غذا و بهداشت و مراقبت های پزشکی آگاهی اجتماعی و عاطفی و تعامل و دستیابی به دانش و معلومات است. فرد دارای معلولیت در ابتدا باید به عنوان یک انسان در نظر گرفته شود ، بعنوان فردی با نیازها و ظرفیت های جسمی ، عاطفی و عقلانی نه بعنوان آمیزه ای از مشکلات خاصی که بر درمان نیاز دارد. دولت و جامعه می بایست به میزان توانائی فرد معلول نه ناتوانی وی تأکید کنند و در جهت ترویج حقوق معلولان آزادی انتخاب و فرصت های مساوی گام برداشته و سعی شود که محیط را با نیازهای معلولین هماهنگ کنند و آنها را جهت قبول مسئولیت کامل بعنوان اعضای فعال جامعه تشویق نمایند.افراد معلول بعنوان شهروندان جامعه باید از همه حقوق و مسئولیت های دیگر شهروندان برخوردار باشند. برای نیل به این هدف با شناخت مشکلات معلولان که بر سلامت روانی و کیفیت زندگی آنها و سایر افراد جامعه تأثیر گذار است و تنظیم برنامه ای متناسب با نیازهای معلولین و سازماندهی فعالیت ها در تمام سطوح و تهیه مجوز قانونی برای اجرای آنها ، بسیج فعالیتهای خصوصی و عمومی و همکاری با برنامه های بین المللی و ایجاد تسهیلات برای انجام تحقیقات در این زمینه از ضروریات است و دولت نیز می بایست در قبال تعهدات بین المللی نسبت به معلولین و احقاق حقوق آنان که شامل موارد زیر می شود تلاشهای مؤثری صورت دهد:

1.      زندگی آبرومند و مستقل تا سر حد امکان در جامعه.

2.      مشارکت فعال در زمینه های توسعه اجتماعی ، اقتصادی و عمومی جامعه.

3.      دسترسی به خدمات آموزشی ، پزشکی ، اجتماعی در ساختارهای عادی جامعه.




تاریخ : یکشنبه 93/8/18 | 8:16 صبح | نویسنده : محمد مراد خوش اخلاق | نظر

از منظرهای مختلف تعاریف متفاوتی از نابینائی به عمل آمده است. نابینایی طبی، حرفه ای و شغلی، آموزشی و نظایر آنها تعریف هائی است که به حسب مورد در نظر گرفته شده است. متداول ترین تعریف نابینائی که مورد پذیرش تقریباً همه محافل علمی و سازمان های مختلف می باشد بدین شرح است " نابینا  کسی است که دید و بینائی او علی رغم برخورداری از امکانات چشم پزشکی مانند عینک و ... در یک چشم یا هردو چشم 200/20 یا کمتر باشد". بعبارت دیگر آنچه را که " با چشم عادی می توان در 200 قدمی دید با تعریف فوق ، فرد نابینا تنها قادراست20 قدمی را ببیند". افرادی که دارای نقص بینائی هستند اما میزان دید آنها از 200/20 بیشتر واز 70/20 کمتر است جزء افراد نیمه بینا محسوب می گردند.

تعریف آموزشی

از نظر آموزش کودک یا دانش آموزی نابینا محسوب می گردد که قادر به استفاده از کتب و برنامه های عادی آموزش و پرورش نبوده و لازم است برای آنان روشها و وسایل ویژه ای تدارک دید. از نظر آموزش ، افراد نابینا به کسانی اطلاق می شود که نقص بینائی شان به اندازه ای شدید است که مجبورند خواندن را بوسیله بریل یا با استفاده از روشهای شنیداری یاد بگیرند.

شیوع نقص بینائی

تخمین میزان شیوع بینائی ، با توجه به عوامل گوناگون تغییر می کند. به عنوان مثال اگر مشکل بینائی با استفاده از عینک یا لنز برطرف شود این نقص در گروه معلولیتهای آموزشی قرارنمی گیرد.

تقریباً 20 درصد کودکان مدرسه رو از اختلالات بینائی برخوردارند، اما با تلاشهایی که امروزه در راه اصلاح این اختلالات صورت پذیرفته است از میزان شیوع آن کاسته شده است . نقص بینائی عارضه ای است که میزان شیوع آن در افراد زیاد نمی باشد. می توان گفت میزان آن تقریباً ما بین 1 به 500 دانش آموز به 1000 دانش آموز تغییر می کند. توافق کلی بر روی میزان 5/1  در صد نقص بینائی در مدارس عالی است. تعیین میزان شیوع نیمه بینائی که از زیر مجموعه های بینائی به شمار می رود کاردشواری است. برخی از آمار تخمینی که از کل جمعیت که توسط انجمن افراد نابینائی آمریکائی در سال 1983 ارائه شد حدود 4 تا 12 درصد از کودکان مدرسه رو در گروه افراد نابینای قانونی قرار دارد.

علل شایع نابینائی در کودکان

1.  خشکی چشم : ( نابینائی تغذیه ای) شایع ترین هاست. خصوصاً در بخشهائی از آفریقا و آسیا که نتیجه نرسیدن ویتامین A   کافی به بدن است که در بسیاری از میوه ها و سبزیها وجود دارد." خشکی چشم " در کودکانی ایجاد می شود که به این مواد کمتر دسترسی دارند.

2.  تراخم: شایع ترین دلیل قابل پیشگیری نابینائی در جهان است. اغلب در کودکان شروع شده و ممکن است ماه ها یا سالها دوام بیاورد. اگر به موقعدرمان نشود باعث نابینائی می شود. با تماس حشرات سرایت کرده و در محل های پر جمعیت فقیرنشین شایع است.

3.  سوزاک : درصورت عدم درمان فوری در چشم نوزاد باعث نابینائی است. نوزاد عفونت را در هنگام تولد از مادر می گیرد.

4.  کلامیدیا: بیماری آمیزشی است که با همان ویروس عامل تراخم ایجاد می شود. هم در دستگاه تناسلی و هم در چشم شبیه سوزاک بوده و به سرعت در سرتاسر جهان پخش می شود.

5.  نابینائی رودخانه: عامل بسیار شایعی از کوری در بخشهائی از آفریقا و آمریکای لاتین است. با نوعی مگس سیاه که در رودخانه ها و نهرها تخم گذاری می کند منتقل می شود درمانی ندارد.

6.  سرخک: که می تواند سطح چشم را آسیب بزند عامل شایع نابینائی

7.  خصوصاً در آفریقا و در کودکان با تغذیه بد است. آسیب مغزی : در بسیاری از کودکان خصوصاً همراه با فلج مغزی یا آسیب مغزی می تواند قبل، همزمان یا بعداز تولد روی دهد.

8.  آسیبهای چشمی: اغلب کودکان را کور می کند. وسایل نوک تیز، بازی با آتش ، اسید،مواد قلیائی، و بمب های دست ساز مثلاً برای ماهیگیری عوامل اصلی ایجاد آسیب هستند.

9.  نابینائی کودکان گاهی با مشکلات  دیگری مثل هیدروسفالی، آرتریت، جذام، تومورهای مغز یا داروی خاص ایجاد می شود. آب مروارید در نیمی از کودکان مبتلا به سندرم داون تدریجاً بوجود می آید. معلولیتهای دیگرباعث نابینائی است.

 

 

 




تاریخ : یکشنبه 93/8/18 | 8:15 صبح | نویسنده : محمد مراد خوش اخلاق | نظر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ا

 

وتیسم؛ یک نمایش موزیکال ...

«

 

 

فیلم محصول 6002 میلادی است و شش ماه از .» ترسا رگان « مستندی مستقل است به کارگردانی » اوتیسم؛ یک موزیکال

زندگی پنج کودک اوتیست را بازگو می کند که در حال آماده شدن برای اجرای یک نمایش موزیکال بر روی صحنه اند. در بین

که ویولن » آدام « متخصص دایناسورها! در نمایش نقش یک کمدین نوظهور را بر عهده دارد و » هنری « این کودکان برای مثال

سِل می نوازد در نقش یک خواننده ظاهر می شود... صد البته بقیه ی بچه ها خصوصیات و توانایی هایی دارند که در صورت

آموزش و پرورش مهارت هایشان هر کدام چیزی برای گفتن خواهند داشت

 

 

.

از طر? دیگر در بین خانواده های این کودکان، پدر و مادرهایی هستند که در زندگی اجتماعی خود بسیار شناخته شده و

مشهورند برای مثال در بین این ها یک روزنامه نگار، یک سیاستمدار و حتی یک ستاره راک به چشم می خورد

 

 

.

هر چند این والدین بیشتر با نیاز ها و مشکلات فرزند اوتیست شان درگیرند اما فیلم ، گاه به مشکلات زناشویی آنها نیز می

پردازد

 

 

.

«

 

 

که سال ها قبل به دلیل بچه دار نشدن، پسر بچه ای را به فرزندی قبول کرده است، با بزرگ شدن فرزند خوانده اش » الینا هال

کمک می گیرد » استنلی گرینس پن « متوجه می شود که او اوتیست است و به همین دلیل از روان پزشکی به نام

 

 

.

استنلی، صاحب نظریه ی فلورتایم )در این روش سعی بر این است که ارتباط کودک با یک فرد دیگر از طریق برنامه های دقیق

بازی بیشتر و موثرتر شود( معتقد است که باید کودکان اوتیست را در هر مرحله ای که قرار دارند، برای بهتر شدن در همان

مرحله به چالش کشید

 

 

.

را راه اندازی کند پروژه ی معجزه نامی است که آلینا » پروژه ی معجزه « بر این اساس الینا پس از چند سال تصمیم می گیرد

برای برنامه ای برگزیده که در آن قرار است کودکان اوتیست به کمک توانبخشانی دواطلب و با همراهی والدینشان برای اجرای

یک نمایش موزیکال آماده شوند

 

 

.

در جریان فیلم، روابط الینا به عنوان مجری پروژه ی معجزه با کودکان اوتیست و پدرو مادر ها از یک سو و رفتار او با فرزند

خوانده ی اوتیستش از سوی دیگر، دشواری اجرای این برنامه را جا به جا نشان می دهد

 

 

.

از چشم اندازی دیگر، واگویه های والدین کودکان ، صحبت های بچه ها و مواجهه با دلخوشی ها و آزردگی های هر دو، حس

همراهی و همدردی بیننده را به خوبی بر می انگیزد

 

 

.

در نهایت با همه ی فراز و نشیب ها، روز اجرای نمایش فرا می رسد و




تاریخ : شنبه 93/8/17 | 12:13 عصر | نویسنده : محمد مراد خوش اخلاق | نظر

  • ویندوز سون | آنکولوژی | اخبار وب